Senioren lenteuitstap Noord-Brabant

Geschreven door Sofie Lemmens op zondag 24 juni 2018 in de categorie Seniors

Senioren lenteuitstap Noord-Brabant

Dit jaar ging onze uitstap naar omgeving van Tilburg. Spijtig genoeg hebben we dit jaar een abnormaal aantal afzeggingen moeten noteren. Hierdoor zijn we met een beperkte maar selecte groep senioren op stap gegaan. 

Wij begonnen met de golf van Prise d’Eau. Na een hartelijk ontvangst hebben we de lussen De Blaak en De Sijsten gespeeld. Prachtig modern terrein met perfecte fairways en schitterende greens. Een genot om hier te spelen. Een uiterst vriendelijke vrouwelijke marshall gaf aan alle spelers de nodige instructies mee, alsmede het zakje tees, marker, pitchfork. Onderweg werd ook water aangeboden, wat gezien het hete weer zeer welkom was. Ook na de wedstrijd verwelkomde zij ons opnieuw. Wat een klasse! Een zeer geslaagde dag.

We verbleven daarna in het nabijgelegen Van der Valk hotel. Hier konden wij genieten van een heerlijke maaltijd en wel verdiende nachtrust. 

Daags nadien bracht ons vlakbij naar Toxandria golf, die dit jaar zijn 90 jaar bestaan viert. Een typische oude baan, waar zeker de heren “genoten” hebben van de rough. Het weer was meer bewolkt, maar zeker zeer aangenaam, na de hitte van daags voordien. Na een lekkere lunch keerden we dan terug na een fijne 2 daagse.

Lees verder

Ternesse wint Kampioenschap clubteams Super Senioren

Geschreven door Piet Vandenbussche op donderdag 31 mei 2018 in de categorie

Ternesse wint Kampioenschap clubteams Super Senioren

Onze club heeft op Flanders Nippon het Kampioenschap van Vlaanderen voor Super Senioren clubteams gewonnen.  De Ternesseploeg was samengesteld uit Walter Rommens, Nick Tritsmans, Raf Vanden Bossche, Ria van Lankeren Matthes - Coenen, Sonja Delport en Wim Denkens.  Proficiat voor deze prachtige prestatie!

Lees verder

Clubkampioenen 2018

Geschreven door Piet Vandenbussche op vrijdag 11 mei 2018 in de categorie

Clubkampioenen 2018

​Gisteren werden de jaarlijkse clubkampioenschappen gespeeld.  De overwinning bij de heren was voor Sebastien Van der Planken met 148 slagen met 4 slagen voorsprong op Bram Kevelaers.  Bij de dames werd Sofie Vandenbussche (166) clubkampioene met één slag voorsprong op Sonja Delport.  Xanthippe Absil en Christoph Vangeel wonnen de netto-prijs.  

Hierbij de volledige lijst van de kampioenen:

Heren: Sebastien Van der Planken (148) - Dames: Sofie Vandenbussche (166)

Mid-amateur:Sebastien Van der Planken (148) - Dames: Xanthippe Absil (174)

Senioren: Peter Van Puijm (82) - Sonja Delport (80)

Super-senioren: Brian Slade (84) - Sonja Delport (80)

Junioren overall: Jan-Willem Verbeeck (88) - Athea De Schutter (116)

Kids 9 holes: Michiel Jeuniaux (45) - Nynke Symons (56)

Preminiemen: Jan-Willem Verbeeck (88)

Miniemen: Sander Van Den Berghe (91) 

Kadetten: Charles Robyn (105)

Scholieren: Mick Schmitz (89)

Proficiat aan alle kampioenen!

Lees verder

Interclub Finale voor dames 2!

Geschreven door Sofie Lemmens op maandag 30 april 2018 in de categorie

Interclub Finale voor dames 2!

Ook afgelopen weekend werd er ijverig “geïnterclubt” door de teams van Ternesse, met als kers op de taart het dames 2 team onder leiding van captain Ritje Van Putte!

De dames speelden en wonnen zaterdag tegen Sept Fontaines met 3-2 en werden daarmee 2in hun poule. Zondag speelden zij de halve finale tegen Louvain La Neuve en wonnen met overtuigende 4-1 cijfers. Dinsdag 1 mei nemen zij het op tegen Waterloo, de ploeg waar zij de eerste match deze interclubs tegen speelden maar helaas van verloren. Tijd voor een revanche match dus! Alle supporters zijn welkom op dinsdag 1 mei vanaf 10u45 op Hulencourt.

Maar niet vergeten dat ook de andere teams alles uit de kast gehaald hebben afgelopen dagen. We lijsten de resultaten even voor u op. 

Dames 1 speelde zaterdag een spannende match tegen Antwerp, zij konden uiteindelijk op hole 21 het 3e en winnende punt binnenhalen en eindigen 2in de poule. Zij behouden hun plaats in 2e divisie.

Dames 2 werd hierboven reeds uitgebreid besproken.

Dames 3 nam het de 3e wedstrijddag op tegen Limburg en kon op hole 20 de 3-2 winst binnenhalen en werden ook 2e in de poule en behouden hun plek in 2e divisie.

Heren 1 kon op zaterdag ook huiswaarts keren met een 3-2 winst op zak tegen Bossenstein en werden eveneens 2e in de poule en behouden de plaats in 2divisie.

Heren 2 kon helaas geen winst binnenhalen dit jaar en verloor zaterdag met nipte 2-3cijfers tegen La Bruyere. Zij spelen volgend jaar niet meer in 2e maar in 3divisie.

Heren 3 speelde zaterdag tegen Anderlecht maar kon geen 3e punt binnenhalen en strandde op een 2-3 nederlaag. Zondag was hun play-off tegen Sept Fontaines bepalend om in eerste divisie te blijven. Zij hielden de spanning erin en haalden op hole 20 de 3-2 overwinning binnen!

Heren 4 tenslotte onderging hetzelfde lot als Heren 3. Zij konden geen winst behalen tegen Drie Eycken op zaterdag en namen het in de play-off zondag op tegen Empereur. Ook zij konden hun plek in eerste divisie behouden door een 3-2 winst.

Overwegend een positieve balans met behoud van bijna alle ploegen! Maar vooral niet vergeten: dinsdag 1 mei kunnen de dames alle supporters gebruiken op hun match tegen Waterloo, eerste start om 10u45 op de golf van Hulencourt!

 

Lees verder

Young Golfers Ranking

Geschreven door Sofie Lemmens op woensdag 25 april 2018 in de categorie

Young Golfers Ranking

​De ranking van de 3 wekelijkse wedstrijden kan je terugvinden via volgende link: http://ternessegolf.be/_uploads/brochures/YG2018Ranking.xlsx 

Lees verder