Ternessenieuws in tijden van Corona

Hopelijk stellen jullie en jullie naasten het goed in deze bizarre en moeilijke periode...

We willen jullie niet nog meer kwellen maar het terrein herleeft onder de eerste lentezon. De fairways en greens liggen er al prachtig bij, om te watertanden…

Overal heerst er nu een intense rust en kalmte, maar dat is natuurlijk niet wat we willen…

Ons greenkeepingteam blijft up and running om het terrein in topconditie te brengen tegen wanneer jullie terug zijn. Ze werken uiteraard verder mits bijzondere afspraken. Zo wordt het caddiehuis als lunchruimte gebruikt om de nodige afstand onderling te bewaren en ook tijdens de werken wordt de nodige afstand gerespecteerd.

Eén van de weinige voordelen van deze situatie is dat het team ongestoord kan doorwerken en ze omgekeerd werken kunnen uitvoeren waar de golfers geen hinder van ondervinden. Zo wordt het volledige terrein (greens, tees, wintergreens, voorgreens en fairways) nu al geprikt, een noodzakelijk werk en meestal een minder leuke tijd voor de golfers. Binnen een paar weken is daar niks meer van te merken.

Uiteraard is het terrein al volledig opgedroogd maar door de schrale oostenwind komt de grasgroei nog niet echt op gang.

Er wordt ook naarstig verder gewerkt aan de renovatie van de beregeningsinstallatie. De firma VBS heeft intussen 75% van de werken voltooid. Door het sleufloos intrekken van de bekabeling is er ook weinig schade aan het terrein. Ternesselid en zaakvoerder van VBS legt in onderstaande video uit hoe dit werk wordt aangepakt!

Verder werd er een nieuwe herentee op hole 6 aangelegd. Deze wordt in de komende weken verder afgewerkt.

Inmiddels is een nieuwe Toro-roughmaaier aangekomen, een jonge tweedehandsmachine in perfecte staat die we overgekocht hebben van St-Andrews, inderdaad hét St-Andrews.

In en rond het clubhuis wordt ook alles in orde gebracht voor het nieuwe seizoen. Diverse klusjes worden aangepakt zoals het schilderen van het buitenschrijnwerk, het herstellen van de stoelen in het restaurant en het vervangen van de losgekomen parketvloer door keramische tegels met parketlook.

Jammer genoeg zijn we genoodzaakt geweest om de eerste fase van de heraanleg van het terras uit te stellen. De levering van materialen was niet meer gegarandeerd en de continuïteit van de activiteiten van de aannemer was te onzeker. Uiteraard is uitstel geen afstel, maar een seizoen starten met een terras in bouwwerf was voor ons geen optie.

Het secretariaat en het onthaalpersoneel is momenteel technisch werkloos maar de dringendste vragen en taken worden verder opgevolgd. Het management blijft alles opvolgen.

Zelfs in golfloze tijden hebben we ook nog wat sportief nieuws! Eind deze week gebeurt er een nieuwe courserating van het terrein. Ook benieuwd wat het resultaat zal zijn?

In de komende periode houden we jullie verder op de hoogte van de situatie op de club!

Met de steun van

Sport Vlaanderen Porsche Antwerpen