Over Ternesse

Ternesse Golf & Country Club werd in 1976 opgericht en telt 27 holes in een prachtig voormalig kasteeldomein van 70 ha.

Statige bomen en mooie waterpartijen zorgen voor het unieke karakter van het terrein, waarbij elke hole voor een nieuwe en totaal andere beleving zorgt. Van 2009 tot 2018 werd het golfterrein ingrijpend gerenoveerd waardoor Ternesse een hedendaagse en uitdagende aanblik kreeg.

66734519 10157549880451584 3324881088894992384 o

De club van 't Stad

Ternesse ligt vlakbij het stadscentrum van Antwerpen waardoor de club uitzonderlijk goed bereikbaar is. Het clubhuis staat bekend als één van de mooiste en gezelligste van België. Een recente renovatie heeft deze troeven nog versterkt.

De juridische structuur is een vzw wat de club tot een echte ledenclub maakt. De club heeft dan ook een bijzonder actieve werking. Er worden talloze wedstrijden en activiteiten georganiseerd voor alle leden en hun afdelingen. In 2012 speelde Nicolas Colsaerts, enkele weken voor zijn selectie voor de Ryder Cup 2012, het parcoursrecord met 66 slagen. Meer dan 2.000 golffanaten volgden Nicolas tijdens zijn golfronde.

Missie Ternesse Golf & Country Club vzw

Onze baseline is 'Een golf van enthousiasme'.

Ternesse Golf & Country Club biedt haar leden en bezoekers de beste holistische golfervaring in het Antwerpse.

  • De kwaliteit van haar golfbaan en de diversiteit en design van de holes creëren een golftechnische en visuele impressie waar de golfspeler niet op uitgekeken raakt. De baan is dusdanig opgezet dat het een uitdagende maar faire test is voor elk niveau van speler.
  • Niet enkel de golfbaan maar ook de overige infrastructuur en de medewerkers van de club dragen bij tot het creëren van deze unieke golfervaring.

Binnen de club heerst er een echte golfcultuur die zowel het sportieve als het recreatieve aspect van de golfsport in sterke mate bevordert. De leden, het bestuur en de medewerkers van Ternesse zijn trots op hun club en zijn samen met haar bezoekers haar beste ambassadeurs.

Met de steun van

Sport Vlaanderen Porsche Antwerpen